Meddelelse fra Svenstrup Kirke - November 2020

Covid-19/Corona-virussen har ikke sluppet taget i vores lille kongerige, og selvom kirkens døre er åbne, så er der nogle retningslinjer, som der skal følges, så vi alle kan komme godt igennem denne periode.

I øjeblikket gælder følgende retningslinjer i Svenstrup Kirke:

Mundbind. Mundbind skal bæres inde i kirken (fra kirkedørens indgang) indtil man har sat sig ned. Fra og med torsdag d. 29. oktober skal du have mundbind på - når du står eller bevæger dig rundt i kirken. Men så snart du sætter dig ned, så må du tage det af. Det er altså de helt samme regler som vi alle skal overholde, når vi befinder os på offentlige arealer. Husk du skal have mundbind på ved indgangen.

Håndsprit. Der er opsat en automat med håndsprit i kirken, så alle kan spritte deres hænder af ved ankomst og afgang.

Hynderne på bænkene er for en tid fjernet af hensyn til rengøringen, så hvis man ønsker at sidde lidt blødere, så er man velkommen til at medbringe siddehynder med hjemmefra.

Gudstjeneste: Der må være 48 personer, hvis flere er fra samme husstand, ellers så er det maks. 24 personer. Der kan maks. sidde to personer, som ikke er fra samme husstand på en bænk i kirken. 12 bænke må bruges i kirken, resten er afspærret af med snor.

Det er igen muligt at komme til alters. Frederik Birkler vil sørge for at denne væsentlige del af gudstjenesten kommer til at foregå på betryggende måde og ud fra gældende retningslinjer.

Begravelse/bisættelse: Her anbefaler vi, at det kun er dem, som er inviterede af de pårørende, som deltager, og der stilles efter en deltagelse antal på 24 personer. Max deltager udendørs er 50 personer

Dåb: Traditionelt plejer dåben at foregå i forbindelse med søndagens højmesse, men pga. begrænsninger af antallet af personer i kirkerummet, så anbefaler vi at man kontakter præsten og finder en egnet lørdag til en dåbsgudstjeneste.

Vielse: Det er op til brudeparret at sikre, at de ikke invitere flere end, der er plads til i kirken, og at personer fra forskellige husstande ikke kommer til at sidde for tæt på hinanden.

Vi håber, at alle forstår, at det er en meget usædvanlig situation, som også vi i Svenstrup Kirke tager meget alvorligt. Vi håber og beder til, at alle passer godt på hinanden og følger myndighedernes retningslinjer, og at Gud vil hjælpe os alle, så vi alle kommer igennem denne prøvelse.

Svenstrup menighedsråd