Meddelelser fra præsten

Barnedåb og vielse – stor eller lille fest?

Der er nu blevet lempet en hel del på de corona-restriktioner, som siden jul har været gældende i kirken. Imidlertid er der nogle regler, som stadig skal overholdes. Det må dog ikke gøre os modløse eller få os til at hænge med hovedet. For midt i alt det, der hæmmer os i at leve, som vi gerne vil, er der heldigvis også lyspunkter. Store lyspunkter, endda.

Dem det her skal dreje sig om, er dåben og vielsen – betydningsfulde markører for to særlige begivenheder i et menneskes liv: indgangen til livet – og ægteskabets håndslag. Og selvom vi altså endnu må leve med nogle begrænsninger, behøver ingen holde sig tilbage: I kirken kan der stadig holdes både barnedåb og vielse.

Ganske vist må der for øjeblikket kun samles 48 personer i Svenstrup Kirke under gudstjenester og kirkelige handlinger. Men uanset hvor mange eller hvor få gæster man inviterer med, så giver selve dåbshandlingen – og også vielsen – mere end rigelig grund til at feste.

Begge handlinger lægger endda op til en stor fest – også selvom man blot vælger at invitere en ganske lille skare blandt de nærmeste.

Drejer det sig om vielse, behøver der ikke være tale om et overdådigt ”udstyrsstykke”. Der er ingen, der har sagt, at man i den anledning skal tømme sin bankkonto, for at det hele kan se vældig flot ud ! Dette at blive gjort til mand og kone foran kirkens smukke alter – er dét måske ikke tilstrækkeligt til, at man kan kalde det en stor fest ?

Eller dette at bære sit lille barn ind i kirken for at få det døbt – er dét ikke så betydningsfuldt, at det i sig selv må siges at være endda overmåde festligt ?

I virkeligheden er det et fantastisk gode, at vi stadig har den mulighed – corona eller ej.

Derfor – kære nye og vordende forældre samt forelskede par: Hold jer ikke tilbage ! Kirkedøren står åben for jer. Og under alle omstændigheder: uanset hvor mange eller hvor få gæster, I inviterer, kan I her få den smukkeste begyndelse på en stor fest.

Kirkebogsførende:
Sognepræst Kitty Hovgaard
Gammel Guderup 24, 6430 Nordborg
Tlf.: 7445 8490 - E-mail: khj@km.dk

Flytning af konfirmationsdato

På grund af corona-epidemien flyttes konfirmationsdatoen i år
fra Bededag den 30.april frem til lørdag den 14.august.

Konfirmationsdatoen de to næste år bliver som hidtil bestemt:

2022 – Bededag, 13.maj
     2023 – Bededag, 5.maj